A faablak a ház éke lehet

Természetes hatás, elegáns vonalvezetés, tartós kivitel és kiváló hőszigetelés. A modern faablakok jellemzői.

Egyre több emberben ébred fel a vágy, hogy a nyílászáró, amit nap mint nap néznie, használnia kell, ne műanyagból legyen. A faablak sok esetben felmerül, de a régi tapasztalatokra alapozva még mindig kissé félnek az emberek a tartósságától. Pedig nincs miért. A korszerű faablak legalább olyan kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a műanyag társuk, ugyanakkor még jól is néz ki. Márpedig ez nem utolsó szempont, hiszen egy nyílászárót általában 10-20 évre tervez az ember, azaz ennyi ideig, szinte minden nap ott lesz a szemünk előtt. Ön mit látna szívesebben? Egy műanyag keretet, vagy egy faablakot?

A faablak a ház éke lehet

Mitől lesz jó a modern faablak?

A régi faablakok – a természetes anyag tulajdonságai miatt – pár év után vetemedni kezdtek, ami a pontos záródás, ezáltal a hőszigetelés rovására ment. Egy mai fa nyílászáró esetében ez a veszély már nem áll fenn. A gyártás során ugyanis a faablakok kerete nem csak ellenálló, csomómentes és hibakiejtett minőségi alapanyagból készül, de a fát több rétegben össze ragasztják. A ragasztásnak (és persze a sűrűszövetű faanyagnak) köszönhetően a fa nem fog deformálódni, pontosan illeszkedve fog záródni még hosszú évek múltán is.

A fának kiváló a hőszigetelő tulajdonsága, így egy korszerű faablak nem csak mutatós, de kiválóan zár és szigetel. A műanyag ablakokhoz hasonlóan a faablak is tartalmazhat részszellőzőt, kiemelés-gátlót, és természetesen állítható a vasalata, hogy biztosan illeszkedjen mindenhol. A tökéletes tömítésekről a faablakot körbeölelő kétszeres széltömítések gondoskodnak.

Funkcionalitását tekintve választható a fix, a bukó-nyíló, a bukó, a nyíló, a kétszárnyú (tokosztott, váltószárnyas) és egyéb variált szerkezetek egyaránt. A faablak üvegezése kérhető akár fokozott hőszigetelő értékű háromrétegű üveggel.

Mindent összevetve a modern faablak legalább olyan kiváló tulajdonságokkal bír, mint műanyag társaik. A fa kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ugyanakkor természetes hatást keltő megjelenésével a faablak a ház éke lehet.

Hozzászólások lezárva.