Ismét Budapesten koncertezik Gloria Gaynor

Tíz év után lép fel ismételten a magyar fővárosban Gloria Gaynor, a „diszkókirálynő” december 29-én ad a legnagyobb slágereit is felvonultató koncertet a Papp László Budapest Sportarénában – közölték a szervezők.

Gloria Gaynor 1965-ben jelentkezett első She’ll Be Sorry / Let Me Go Baby című kislemezével. Karrierje 1975-ben ért a csúcsra, amikor az egy évvel ezelőtt megjelent Never Can Say Goodbye című első nagylemezének nagyszámú dala – a Reach Out I’ll Be There, a Honey Bee, a Casanova Brown és a Let’s Make a Deal – vált egymás után slágerré – idézi fel a közlemény.

Ismét Budapesten koncertezik Gloria Gaynor

Ismét Budapesten koncertezik Gloria Gaynor

A diszkókorszak lecsengésével Gloria Gaynor újabb lemezei már nem tudták megismételni a bemutatkozó album sikerét. A világhírt ugyanakkor az 1978-as I Will Survive című dalnak köszönheti, aminek stúdiófelvételére tolószékben érkezett, miután majdnem megbénult egy színpadi baleset következtében.

Az élni akarás és az emancipált nők himnuszaként is emlegetett I Will Survive-ért Gloria Gaynor 1980-ban kiérdemelte a diszkóműfaj Grammy-díját – ez volt az első és egyben az utolsó elismerés a kategóriában -, tetejébe a szám 2016-ban bekerült az amerikai Kongresszusi Könyvtár legnélkülözhetetlenebb hangfelvételeket őrző katalógusába is.

Az énekesnő túlélte a diszkózene hanyatlását, rövid visszavonulása utáni 1983-as visszatérése már a popműfaj jegyében történt. Szerepelt színpadi művekben, televízióban és filmekben, mindemellett önéletrajzi könyveket is jegyez, azonfelül jótékonysági hozzájárulásaival például gyermekkórházat támogat, részt vesz a mellrák és a párkapcsolati erőszak elleni küzdelemben – olvasható a szervezők közleményében, ahol hangsúlyozzák: a budapesti év végi koncerten felcsendülnek az énekesnő örökzöld klasszikusai, példaként a Can’t Take My Eyes Off Of You, a You’re The First The Last My Everything, azonfelül a Killing Me Soflty is.

mti

Hozzászólások lezárva.