Hosszú idő után ismét Budapesten ad koncertet az Európai Orvosok Zenekara

Tíz év után vasárnap este megint Budapesten lép színpadra a Zeneakadémián az Európai Orvosok Zenekara (European Doctors Orchestra).

Resch Béla, a jótékonysági koncert főszervezője kiemelte: az este fél 8-kor kezdődő szimfonikus hangversenyre még van pár szabad hely.

A koncert teljes bevételét a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztálya kapja meg. Az intézményben a legsúlyosabb mentális betegségekkel küzdő fiatalokat kezelik, egy légtérben viszont nem tudják a különféle problémákkal érkezett betegeket eredményesen ellátni. A támogatásból azt szeretnék megoldani, hogy a többi beteg gyerektől elkülönítve tudják ápolni példaként a drogbeteg vagy bűnelkövető fiatalokat, akiknek ugyancsak szükségük van a kezelésre. Sófi Gyula, az osztály vezető főorvosa azt mondta: a hozzájárulást az osztály infrastrukturális fejlesztésére fordítják.

Hosszú idő után ismét Budapesten ad koncertet az Európai Orvosok Zenekara

Pohl Miklós magyar származású, jelen pillanatban Ausztráliában dolgozó plasztikai sebész ötletéből és szervezésével 2004 őszén indult el a gyermekegészségügyet Európa-szerte támogató és a komolyzenét népszerűsítő program. Évente kétszer koncerteznek a kontinens különféle országaiban, bevételüket állandóan a helyi gyermekegészségügy támogatására ajánlják fel.

A budapesti koncerten Christopher Morris Whiting vezényel, szólistaként Kokas Katalin hegedű- és brácsaművész lép fel.

mti

Hozzászólások lezárva.