A Telekom hálózata egy óriási díjmentes wi-fi hozzáférést kínál

A Magyar Telekom modern díjmentes, szélessávú Wi-Fi internetelérést biztosító szolgáltatást vezet be Telekom Wi-Fi Fon néven április 5-től. A felhasználók otthonuktól távol is adatkorlátok és többlet díj nélkül, biztonságosan internetezhetnek, Magyarországon közel 2000 településen, és a világ 20 országában a Fon Wi-Fi hálózatán.

A Magyar Telekom – internacionális partnerével, a Fonnal kizárólagos együttműködésben – kivitelezi Magyarország maximális Wi-Fi hálózatát a vezetékes szélessávú internet-előfizetőinél elhelyezett digitális elosztó (home gateway) berendezések hozzájárulásával. Az ilyen formában létrehozott több százezer Wi-Fi helyszínt a Telekom összekapcsolja a világ legnagyobb Wi-Fi hálózatával. A Telekom Wi-Fi Fon a nyilvános Wi-Fi hozzáférésekkel ellentétben elsőrangú, megbízható és biztonságos Wi-Fi kapcsolatot nyújt a felhasználóknak az otthonuktól távol is.

Gyenes András, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese közölte: „A modern Telekom Wi-Fi Fon szolgáltatással teljes körűvé tesszük az internet élményét, mert a Telekom vezetékes, mobil és Wi-Fi hálózatának betudhatóan mostantól flottul, az összes helyzetben elérhető az internet – otthon, útközben és otthontól távol is. Ügyfeleinknek ezáltal a szabadság és korlátlanság élményét nyújtjuk kényelmesen és szolidan elérhető, rangos internetkapcsolattal.”

A szolgáltatás igénybevétele meglehetősen hétköznapi: az összes otthoni internet szolgáltatással ellátott Telekom ügyfél automatán kap egy előre generált felhasználónevet és jelszót postai úton, amennyiben Wi-Fi Fon szolgáltatást futtatható digitális elosztóval rendelkezik. A Telekom Wi-Fi Fon Alap szolgáltatás bevezetése után a már meglévő Next XL, ezenkívül az újonnan megrendelt Next S, M, továbbá Music S, M és XS díjcsomagok előfizetőinek önvezérelten és ingyen tesszük elérhetővé a belföldi Wi-Fi hálózati hozzáférést. Ugyanakkor a Telekom Fon Premium szolgáltatással a Travel & Surf S, M, L roaming adat-díjcsomagok, tetejébe az EU 100 és EU Plusz opciók előfizetői a magyarországi Wi-Fi hálózat mellett az egész világon 20 országban, közel 20 millió hotspotra tudnak díjmentesen csatlakozni a Fon és partnerei átfogó Wi-Fi hálózatán, az adat-díjcsomagok érvényességi ideje alatt.

A szolgáltatás elérhető Wi-Fi-képes okostelefonon, táblagépen és számítógépen is, a díjmentesen telepíthető Telekom Wi-Fi Fon alkalmazás támogatásával. Egy felhasználónévvel egy időben három készülék csatlakoztatható a Wi-Fi hálózatra, ezáltal akár a teljes család egyidejűleg élvezheti a Wi-Fi szolgáltatást otthonától távol is. Az alkalmazásban térképen is követhető a hazai Wi-Fi pontok elhelyezkedése, internetkapcsolat nélkül is. A fogyasztóknak elérhető hazai és internacionális hotspotok elhelyezkedéséről az ugyancsak díjmentesen letölthető Fon alkalmazás támogatásával, ezenfelül a https://corp.fon.com/en/maps weboldalon lehet aprólékosan tájékozódni.

Hozzászólások lezárva.